KINDERATELIER UIT JE HOOFD

Speciaal voor kinderen is er Kinderatelier UIT JE HOOFD. In een klein groepje kan je kind wekelijks vaardigheden oefenen met betrekking tot emoties, assertiviteit, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en lichaamsbewustzijn. Elke week gaan we creatief aan de slag en komen bovenstaande onderwerpen spelenderwijs aan bod. Bij de intake met jou als ouder(s) is er ruimte om doelen specifieker af te stemmen op je kind. Graag hoor ik welke dingen uitdagend of lastig zijn voor het kind of voor jou als ouder(s), en wat je je kind zou gunnen. 

Wat leert mijn kind bij het Kinderatelier?

 • Emoties uiten en reguleren
  In het atelier staat bezig zijn en ervaren centraal. Bij het maken van werkstukken ervaren de kinderen dat ze emoties tot uiting mogen brengen wat uiteindelijk resulteert in meer rust. Veel kinderen hebben geleerd om negatieve emoties te onderdrukken waardoor het alleen maar toeneemt. Je kind leert het opmerken van fijne en niet fijne emoties. En leert het comfortabel te zijn met het uiten ervan, op een constructieve manier.

 • Lichaamssignalen herkennen
  Creatief werken biedt een directe ingang naar het gevoel in het lichaam. In het Kinderatelier leer ik kinderen verschillende signalen van hun lichaam op te merken en zo bewust te worden wat deze fysieke sensaties te vertellen hebben. Soms is het met woorden moeilijk uit te leggen wat er van binnen gebeurt. Daarom gaan we met de handen materialen voelen. Of beweging op zoeken door heel snel of hard krijten en daarmee bijvoorbeeld boosheid de ruimte te geven. Of juist te merken waar het lichaam van ontspant zoals het werken met zachte materialen.

 • Speelsheid en plezier ervaren
  Kinderen kunnen moeite hebben met vrij zichzelf zijn en hun behoeftes volgen. Er zit dan een remming door gedachten als: dit mag vast niet, het is niet mooi, anderen vinden dit vast stom, ik kan dit niet, ik ben te veel. Door het creatief bezig zijn laat ik jouw kind steeds meer ervaren dat het goed is. Ook als dingen niet helemaal uitgedacht of perfect zijn. Er mag geoefend, geëxperimenteerd en opnieuw begonnen worden. Speelsheid en plezier is belangrijker dan een mooi eindresultaat.

 • Zelfvertrouwen en autonomie
  Beeldend werk is zichtbaar. Je kind oefent vaardigheden als: zichzelf laten zien, het ontvangen en geven van feedback, het aangeven als het iets niet fijn vindt, het comfortabel leren zijn met dat iedereen een andere invulling geeft aan eenzelfde opdracht en dat dat heel leuk is. Soms werk je samen aan een werkstuk en soms voor jezelf. 

Praktisch

 • Creatieve groep voor kinderen op de basisschool (6 t/m 12 jaar).
 • Wekelijks op dinsdag van 15.30-17.00 uur (schoolvakanties uitgezonderd).
 • Kleine groep in de praktijk aan huis. 
 • In de praktijk is geen wachtruimte voor ouders. Het naastgelegen park Klarenbeek kan een fijne plek zijn om de tussentijd te overbruggen. Ook zijn er op 5 min rijden meerdere cafeetjes. Op verzoek kan ik wat tips geven. 
 • Voorafgaand is er een intake met de ouder(s). Daarin kijken we naar de behoeften en uitdagingen van het kind. 
 • Aanmelden kan zonder verwijzing.

Liever individuele therapie?

Mocht je het idee hebben dat je kind meer gebaat is bij individuele behandeling, dan is dat bij UIT JE HOOFD ook mogelijk. Je kind kan dan in aanmerking komen voor individuele beeldende therapie. Hiervoor gelden andere tarieven en is gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering vaak mogelijk. Voor meer informatie kan je me bellen of een mail sturen

Kosten

 • Losse sessie: € 22,50
 • Strippenkaart voor 10 sessies: € 200
 • Proefsessie: € 22,50