Volwassenen

UIT JE HOOFD is er voor mensen die vastlopen thuis of op werk. Door de hectische maatschappij om hen heen. Of door ervaringen die het leven hen brengt. 


Stress en onrust

Snel prikkelbaar, somber, spanning in je lijf, merken dat je concentratie afneemt, moeite met prioriteren, leeg voelen en tegen dingen opzien. Het zijn allemaal signalen van stress. Heb je behoefte om uit je hoofd te komen? En meer te 'landen' in jezelf? Ik help je hier graag bij. Beeldende therapie is bij uitstek geschikt als je merkt dat je niet verder komt via praten en overdenken, of als je niet goed bij je gevoelens kunt komen.


Levensgebeurtenissen

UIT JE HOOFD is er ook voor mensen die stoeien met impactvolle ervaringen in hun leven en een manier zoeken om daar mee om te gaan. Bijvoorbeeld moeilijke ervaringen in de jeugd, vastlopen op werk, ziekte, het krijgen van kinderen, het verlies van een dierbare of andere gebeurtenissen.  


Vastzittende emoties

Wanneer emoties vast blijven zitten, kan dat op den duur andere klachten zoals somberheid, frustratie of zelfs fysieke klachten geven. Er zijn allerlei redenen waarom je koste wat het kost aan de oppervlakte blijft of je ratio overuren draait. Mogelijk heb je (onbewust) geleerd dat kwetsbaar opstellen niet oke is. Of ben je bang dat emoties je zullen overspoelen. Beeldend werken biedt een veilige en laagdrempelige manier om de ingang tot je gevoelswereld te herstellen. Zodat je weer optimaal in het leven kunt staan.Praktisch

  • In een telefonisch gesprek wordt duidelijk of ik met UIT JE HOOFD iets voor je kan betekenen. 
  • Zo ja, dan verkennen we in een intakegesprek waar je aan wilt werken en wat beeldende therapie hier precies in kan doen.
  • Het aantal sessies spreken we samen af. De duur van een sessie is ongeveer 75 minuten. Afgestemd op het moment en op je doelen, ga je aan de slag met lichaamsgerichte, creatieve werkvormen. We ronden steeds af met het observeren en bespreken van het gemaakte werk. Het werk mag je mee naar huis nemen.
  • Aanmelden kan zonder verwijzing.

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten over het behandelaanbod en wat het mogelijk voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. 

 

Aanmelding verloopt via particuliere weg, via een regiebehandelaar, of kan in sommige gevallen ook via de werkgever. 

Ga naar de contactpagina.
 

Beeldende therapie bij UIT JE HOOFD is niet geschikt wanneer er sprake is van:

  • Actieve psychose
  • Acuut suïcidegevaar
  • Heftige persoonlijkheidsproblematiek