Creatieve weekendretraite - Stevig in je basis

26 t/m 28 april 2024

Via creatieve en lichaamsgerichte werkvormen ga je dit weekend de basis in jezelf ervaren. Tijdens 'Stevig in je basis' merk je wat het oplevert als je samenwerkt met de signalen van je lichaam. Je ervaart hoe het is om verbinding te voelen met jezelf en aanwezig te blijven bij dat wat er in jou aandacht vraagt. Tegelijkertijd leer je de beweging naar buiten te maken. Het is heerlijk als binnen en buiten kloppen met elkaar. 

 


Stevig in je basis

Wanneer je stevig in je basis staat, betekent het dat je dichtbij jezelf blijft, met alles wat in je leeft; zowel fijne als niet fijne emoties. Het comfortabel worden met wat er aandacht vraagt in jou, maakt de weg naar een authentieker leven toegankelijk. 

 

Wanneer de verbinding met je basis niet lekker stroomt, merk je waarschijnlijk iets van het volgende: je laat je leiden door de verwachtingen van anderen, je doet dingen die niet optimaal bij je passen, je hebt het gevoel dat je energie lekt in plaats van gevoed wordt, je ervaart onrust of stress in je lichaam, je hebt een vol hoofd of een volle agenda waardoor er geen ruimte voor jou meer is. De aandacht is vooral naar buiten gericht in plaats van naar binnen.  

 

Wat kun je verwachten?

De retraite combineert creatieve werkvormen met de ontwikkeling van je lichaamsbewustzijn. De wijsheid van je lichaam zet je in beweging op papier en in klei en wordt daarmee zichtbaar. Je gaat ervaren waar je de basis in jezelf kunt vinden door met aandacht 'te zijn' met je lichaamssignalen en hier expressie aan te geven. 

 

Door steeds weer contact te maken met je eigen basis kan de ruis die over jouw kern ligt steeds wat meer aan de kant en krijgt je gevoel de ruimte. Dan komt er rust en richting; je vindt het weer in jezelf. In de retraite ga je ook ontdekken wat je nodig hebt om thuis een stevig lijntje met je basis te houden. In het contact met anderen kan er immers weer ruis op de lijn komen die je kern vertroebeld. 


Wat levert de retraite jou op?

  • Je vindt rust, kracht en focus bij jezelf in deze hectische maatschappij of bij een lastige fase in je leven.
  • Je leert op een laagdrempelige manier emoties waar te nemen en te doorvoelen in plaats van ze weg te drukken.
  • Lagen die je kern overschaduwen (bijvoorbeeld ontstaan door aanpassing, persoonlijkheid of levenservaringen) worden zachter, waardoor je kern op de voorgrond kan komen. 
  • Je raakt vertrouwd met de basis in jezelf, zodat je vanuit daar keuzes durft te maken. 
  • Je gaat ervaren en voelen wat jouw lichaam te vertellen heeft.
  • Je ontdekt dat er naast rust en stilte ook nog andere manieren zijn om de verbinding met jezelf te ervaren.  

Over het programma

Tijdens deze retraite ga je ervaren en voelen. Via creatieve werkvormen zoals vrij bewegen over papier en in kleur en vorm omzetten wat je opmerkt van binnen, raak je op speelse en laagdrempelige wijze (weer) vertrouwd met het reageren op wat jouw lichaam te vertellen heeft. 

 

Het programma is zo opgebouwd dat je steeds van binnen naar buiten beweegt; je maakt eerst verbinding met jezelf en daarna kom je tot expressie of ga je in contact met anderen. Het klooster zorgt voor een ritme en omgeving waarin je je gedragen kunt voelen. 

 

De retraite heeft een dagindeling waarin groepsbijeenkomsten en individuele tijd elkaar afwisselen. Daarnaast is er de optie om de vieringen van het klooster bij te wonen.

 

Je hoeft niet creatief te zijn voor deze retraite. Het gaat niet om iets moois maken of een resultaat nastreven. Als je een krijtje kunt vasthouden kun je al meedoen. De werkvormen zijn erop gericht jezelf en daarmee je binnenwereld in beweging te brengen en bestaansrecht te geven. Zodat je uit je hoofd komt en kunt gaan voelen.  

 Praktisch

Wanneer
start:      vrijdag 26 april 2024 19.30 uur

einde:    zondag 28 april 2024 15.00 uur

Locatie 

Dominicanenklooster Huissen

Kosten

Tarief A € 299,-

Tarief B € 369,-

Tarief C € 419,-

Aanmelding en betaling verloopt via het Dominicanenklooster Huissen

 

Begeleiding

Sandra Kraan, lichaamsgericht beeldend therapeut

 

Contact

Wil je ook uit je hoofd en voelen wat jouw lichaam te vertellen heeft? Ik ontmoet je graag. Mocht je eerst contact willen om te verkennen of deze retraite de juiste vorm voor jou is, dan is dat zeker mogelijk. Neem dan contact met me op.