VOOR WIE

UIT JE HOOFD biedt behandeltrajecten voor jong en oud. Beeldende therapie is geschikt als je minder wilt praten en overdenken, en meer wilt voelen en ervaren. 


Volwassenen

UIT JE HOOFD is er voor mensen die zijn vastgelopen in oude patronen, last hebben van stressklachten of lastige ervaringen die het leven brengt. Met beeldende therapie bied ik een andere ingang dan praten en analyseren. Papier en klei zijn veilige oefenplekken. Er is ruimte om te experimenteren, iets opnieuw te proberen en om te voelen. Zo blijf je niet hangen in je hoofd en raakt verandering ook opgeslagen in je lijf. Lichaamsgerichte beeldende therapie is bij uitstek geschikt als je merkt dat je niet verder komt via praten en overdenken, of als je moeilijk bij je gevoelens kunt komen. Lees meer.


Jongeren

Er zijn allerlei redenen waarom het tijdens middelbare schooltijd of studieperiode zwaar kan voelen of waarom je vastloopt. Bij UIT JE HOOFD bied ik een plek waarin je kan landen. Waar je ervaart dat je helemaal goed bent zoals je bent. Waarin je mag ontdekken, ervaren en uiten hoe het voor jou is en werkt. Tijdens de creatieve sessies ontdek je steeds beter wat jou helpt om weer lekker in je vel te zitten. Lees meer.

 


Kinderen

Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er Kinderatelier UIT JE HOOFD. In een klein groepje kan je kind wekelijks vaardigheden oefenen met betrekking tot emoties, assertiviteit, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en lichaamsbewustzijn. Elke week gaan we creatief aan de slag en komen bovenstaande onderwerpen spelenderwijs aan bod. Liever individuele therapie voor je kind? Ook dat is mogelijk. In overleg kijken we wat het beste past. Lees meer.


Ouderen

Ouder worden brengt meer levenservaring mee en vaak ook meer zelfvertrouwen. Toch kan het ook lastige dingen met zich meebrengen. Het aandacht besteden aan lastige veranderingen en de daarbij horende gevoelens kan van grote betekenis zijn voor het ervaren van rust en zingeving. Lees meer.