ERVARINGEN VAN ANDEREN

"Sandra is de eerste behandelaar bij wie ik niet wegging voordat het echt was aangepakt. Ik voelde een klik en zij kon me erbij houden. Ik heb eindelijk rust en vertrouwen in mezelf gevonden."
R. 

 

"Nadat ik mijn verhaal had verteld tijdens de telefonische kennismaking zei Sandra: 'ik ben ervan overtuigd dat ik jou kan helpen', dat zullen we nog wel zien dacht ik... Ik was al bij veel psychologen geweest, praten daar had ik genoeg van. Bij Sandra gaat het om doen, voelen en ervaren. Dat was voor mij een behoorlijke uitdaging. Maar door het vertrouwen van Sandra en haar open, respectvolle en liefdevolle houding is het mij toch gelukt (met vallen en opstaan wel te verstaan). Bij Sandra mocht ik mezelf zijn en mocht alles. Van gooien met verf tot het kapot slaan van glas, niks was te gek. En juist dat heeft mij geholpen om naar mijn behoeftes te leren luisteren, deze te mogen uiten en mijzelf te leren accepteren met de overtuiging dat ik oké ben. Heel veel dank hiervoor, lieve Sandra!"

F. 

 

"Gedurende een studiejaar heeft mijn dochter (die 15 werd in dit jaar) beeldende therapie gehad bij Sandra. Ik heb zelf contact opgenomen met Sandra, omdat ik het idee had dat ze de vraag van mijn dochter goed zou begrijpen, ook al stond er toen nog geen aanbod voor adolescenten op haar website. Wij hebben toen kennisgemaakt en dat was direct positief. Daarna is er een kennismaking geweest tussen Sandra en mijn dochter. Hier was ook direct een klik. Ze hadden ook een goede klik qua humor en ze deden veel verschillende dingen wat mijn dochter fijn vond. Ik heb regelmatig contact gehad met Sandra en we zijn als ouders ook samen een keer langs geweest. Haar manier van afstemmen was heel prettig. Ze nam ons als ouders heel serieus en had ook respect voor de leeftijd en autonomie van mijn dochter. Ze besprak met haar wat ze met ons kon bespreken. Wat ik ook belangrijk vond is dat ze niet problematiseert, maar vooral vertrouwen communiceert." 
Martine

 

"Mijn ervaring bij Sandra: Ik kwam als onzekere, kwetsbare en angstige vrouw bij Sandra terecht. Mijn droom was om mezelf goed te voelen, de angst los te kunnen laten en weer te kunnen genieten. Er bleek in de sessies veel oud zeer en trauma's te zitten waardoor ik vast zat. 
In de reguliere gezondheidszorg had ik ook al wat ervaring met therapieën. Maar deze bleken nooit echt iets te doen. In de therapie bij Sandra ging ik door de pijnen heen en kon ik pas echt dingen verwerken. Ik had nooit verwacht dat ik nu zou staan waar ik sta! En ik kan oprecht zeggen dat mijn droom is uitgekomen.  
Het was zwaar en er waren diepe dalen, en door de rust en het vertrouwen in en van Sandra is het me gelukt. Je moet er zeker hard voor werken en jij bent degene die het uiteindelijk moet doen. Maar hetgene wat Sandra doet, laat je weer in je eigen kracht staan en brengt je weer terug bij jezelf. Waar je mag groeien, bloeien en stralen. Deze vrouw is fantastisch.
Lieve Sandra, bedankt voor wat je doet en wie je bent. Zonder jou was dit nooit gelukt. Zoals ik je al vaker heb gezegd, ben ik je eeuwig dankbaar."
M.

"De aanpak van Sandra nodigt je op een fijne manier uit om contact te maken met je lijf en wat je ervaart. Ze neemt je mee aan de hand van oefeningen, waarin het gaat om te ervaren hoe je iets doet in plaats van hoe het eruit ziet. Dat vond ik prettig en gaf mij ruimte en veiligheid om meer uit te proberen. De dingen waar ik mij anders zorgen over maak (zoals doe ik het wel goed) kwamen omhoog, maar kan ik nu meer 'bekijken' dan dat het met me aan de haal gaat. Mooi om te ervaren!"

Leonie

"Dank je wel voor een leerzaam jaar, waar ik weer tot mezelf mocht komen. Kon groeien tot mijn oude/nieuwe zelf. En mijn pijn en kleine ik mocht laten zijn, geruststellen en konden helen. Zonder jou was het nooit gelukt. Je bent bijzonder."
N. 


"Onze dochter, 18 jaar, zat letterlijk en figuurlijk helemaal vast. Onder andere de overgang van opleidingen in coronatijd, nare ervaringen met pestgedrag, het gevoel niet te passen in de maatschappij als je 'ietsjes anders bent' leidde tot stoppen met de opleiding, eenzaamheid en depressie. Ze raakte steeds verder weg van haar eigen ik en trok zich terug naar binnen. Haar wereld werd heel klein, naar buiten gaan was spannend: want 'wat als ik weer gekwetst word..., ik weet niet of ik dan aankan'. Onze dochter ging in stand-by modus. 
Ik ben heel blij dat ik Sandra heb gevonden. In de veilige omgeving die zij creëert, heeft ze onze dochter geholpen zichzelf terug te vinden, weer te voelen waar zij blij van wordt. Praten, tekenen, verven, voelen en ervaren leidden tot durven en vertrouwen in haarzelf. Met de kracht die ze weer voelde, is onze dochter naar buiten gegaan."
Odette


"Het gaat nu weer goed met me. Wat ik vooral heel fijn vond is dat Sandra iedere stap, hoe klein ook, positief benoemde. Ik had dat nodig, dat gaf mij vertrouwen. Ik gun iedereen die zichzelf is kwijtgeraakt, de creatieve gesprekken bij Sandra. Kleiend en schilderend uit je hoofd en gaan voelen."
Hannah

 

"Bedankt voor het helpen bij de weg terug naar mezelf vinden. Ik ben daar zo enorm dankbaar voor! Ik kan wel zeggen dat ik eindelijk mezelf ben na bijna 30 jaar! 
Mijn emoties waren als een bol wol wat helemaal in de knoop zat; ik wist niet hoe er mee om te gaan. Nu zijn mijn emoties opgerold als een mooi lint. Ze zijn niet weg, maar het is overzichtelijk, rustig en toegankelijk. 
Vaak hebben mensen het over accepteren, loslaten of een plekje geven van moeilijke dingen. Voor mij voelt het als dat ik moeilijke dingen uit het verleden aandacht heb gegeven zodat er rust kwam en ik er mee kan leven. 
Met het tegenover een psycholoog zitten en praten heb ik niet zoveel. Ik klap dicht. Bij jou kon ik mijn eigen manier ontdekken en met mijn gevoel om leren gaan. Het verleden heeft nu minder impact. Ik kan stralen en genieten. Mijn mindset is zo veranderd en mijn kijk op dingen. Ik laat negatieve gedachtes en wat er om mij heen gebeurt in de negatieve zin gewoon niet meer zo zwaar binnenkomen."
Anouk

"Ik had het gevoel ingehouden te leven en wilde zo graag voluit het leven aangaan. Maar het lukte me niet. Ik was gefrustreerd en somber. Dankzij de therapie heb ik letterlijk ruimte leren innemen en dat werkt nog steeds door op allerlei gebieden."
Nina 

"Met de handen in de klei, tijd nemen om te voelen en de emoties te laten komen. Hoe fijn! 'Uit mijn hoofd' was letterlijk waar ik behoefte aan had. Ik ging telkens vrolijk naar de bijeenkomsten om heerlijk met mijn handen in de verf of anderszins te voelen, patronen te doorbreken, waar mijn hoofd bleef steken of te vol zat. Ik ben op zoveel vlakken verder gekomen! Mijn hoofd doet het weer, ik voel weer vertrouwen of kan het oproepen. Dank je wel Sandra!"

Willy

 
"De muur die voor mijn gevoelens stond, is niet meer nodig. De behandeling heeft me bewust gemaakt van mijn verhaal over mijn jeugd en de impact ervan op mijn leven nu. Ik ben er oké mee, kan open contacten met anderen aangaan en heb de muur niet meer nodig!"
Hennie

"De sessies hebben mij heel goed geholpen. Ik heb mijn draai weer gevonden."

Petra

 

"Ik heb veel geleerd over de signalen van mijn lichaam. Niet alleen luisteren ernaar, maar er ook iets mee doen. De werkvormen van Sandra hielpen mij bij dat 'doen'. Ik kon eindelijk aan de slag met waar ik al jaren omheen draai. In de werkstukken zag ik gebeuren wat ik normaal ook doe. Dat was verhelderend en soms ook confronterend. Vervolgens hielp het concreet bezig zijn bij het integreren van andere opties. Ik wéét nu niet alleen wat me dwarszit, maar ik kan er ook anders mee om gaan. Dank je wel!"

Josien

 

"Ik ben vaker in een coachingstraject of in therapie geweest. Meestal was de benadering: 'ja vervelend, maar binnenkort ben je weer helemaal ok'. Dat klopte wel, maar een paar jaar later was ik toch weer terug bij af. Sandra is één van de weinige therapeuten die ruimschoots de tijd nam. Ik heb nu een helder beeld van mijn jeugd. Maar wat ik nog belangrijker vind: ik kan mijn eigen verhaal vertellen. Dat is nieuw voor mij."
Herman

 

"Het was een hele mooie ervaring om niet alleen te denken, maar om ook te voelen. En om mijn emoties te laten zien (het masker af). Deze therapie heeft echt iets met me gedaan. Ik voel mij echt begrepen en geholpen."

Jennifer

 

"Ik kreeg het vaak benauwd van hoe mijn leven was georganiseerd. 'Vast' in werk, gezin... Ik verlangde zo naar vrijheid. In de therapie heb ik onder andere gewerkt aan hoe vrijheid er voor mij idealiter uit zou zien. Gek genoeg stond ik - in de vorm van een kleipoppetje - steeds verstijfd. Ik had alle vrijheid, maar er kwam geen beweging. Ik keek om me heen en zocht naar afbakening, naar grenzen. Tot hoever kon ik gaan? Dit was zo'n belangrijke ervaring... Het liet me zien dat ik structuur en afbakening nodig heb om te kunnen doen wat ik wil. Dat alle vrijheid dus niet het enige is waar ik naar op zoek ben. Door er alleen over te praten had ik niet kunnen ervaren wat ik nodig heb. Het kleipoppetje heb ik als reminder thuis staan."

Sanne

"De therapie heeft me geholpen in een periode waarin het met familie allemaal even ingewikkeld was. Ik heb veel steun ervaren. Het mogen uiten van hoe ik alles ervaar luchtte elke keer meer op. En na een tijdje was ik weer bij de rust."
C. 

 

"Het zijn maar verf, stenen en hout, maar het letterlijk aan de slag gaan en het verbinden aan mijn eigen proces doet echt wat. Het contact met Sandra is heel fijn. Het stroomt gewoon."
Willem


"Sandra heeft bij ons de bijeenkomsten rondom het thema 'emoties' begeleid. Ik vind het bijzonder hoe snel ze een setting creëert waarin de jongeren zich meteen vertrouwd en veilig voelen. Ook dingen die de jongeren anders niet zo snel vertellen, kwamen op een natuurlijke manier toch aan bod. Sandra heeft een rustige uitstraling en is tegelijkertijd enthousiast, wat zorgde voor een fijne setting. 
Het creatief bezig zijn sloot goed aan bij de doelgroep. Onze jongeren gaan snel wat op slot in gesprekken omdat het te direct is. Via creatieve werkvormen konden zij zich verrassend goed uiten, en oefenen met gedrag. Het waren leuke én leerzame avonden!"

Stichting vo Coach