ERVARINGEN VAN ANDEREN

"Met de handen in de klei, tijd nemen om te voelen en de emoties te laten komen. Hoe fijn! 'Uit mijn hoofd' was letterlijk waar ik behoefte aan had. Ik ging telkens vrolijk naar de bijeenkomsten om heerlijk met mijn handen in de verf of anderszins te voelen, patronen te doorbreken, waar mijn hoofd bleef steken of te vol zat. Ik ben op zoveel vlakken verder gekomen! Mijn hoofd doet het weer, ik voel weer vertrouwen of kan het oproepen. Dank je wel Sandra!"

Willy

 

"De aanpak van Sandra nodigt je op een fijne manier uit om contact te maken met je lijf en wat je ervaart. Ze neemt je mee aan de hand van oefeningen, waarin het gaat om te ervaren hoe je iets doet in plaats van hoe het eruit ziet. Dat vond ik prettig en gaf mij ruimte en veiligheid om meer uit te proberen. De dingen waar ik mij anders zorgen over maak (zoals doe ik het wel goed) kwamen omhoog, maar kan ik nu meer 'bekijken' dan dat het met me aan de haal gaat. Mooi om te ervaren!"

Leonie

 

"De sessies hebben mij heel goed geholpen. Ik heb mijn draai weer gevonden."
Petra

 

"Het was een hele mooie ervaring om niet alleen te denken, maar om ook te voelen. En om mijn emoties te laten zien (het masker af). Deze therapie heeft echt iets met me gedaan. Ik voel mij echt begrepen en geholpen."

Jennifer

 

"Ik kreeg het vaak benauwd van hoe mijn leven was georganiseerd. 'Vast' in werk, gezin... Ik verlangde zo naar vrijheid. In de therapie heb ik onder andere gewerkt aan hoe vrijheid er voor mij idealiter uit zou zien. Gek genoeg stond ik - in de vorm van een kleipoppetje - steeds verstijfd. Ik had alle vrijheid, maar er kwam geen beweging. Ik keek om me heen en zocht naar afbakening, naar grenzen. Tot hoever kon ik gaan? Dit was zo'n belangrijke ervaring... Het liet me zien dat ik structuur en afbakening nodig heb om te kunnen doen wat ik wil. Dat alle vrijheid dus niet het enige is waar ik naar op zoek ben. Door er alleen over te praten had ik niet kunnen ervaren wat ik nodig heb. Het kleipoppetje heb ik als reminder thuis staan."

Sanne

"Het zijn maar kraaltjes, stenen en hout, maar ermee bezig zijn en het verbinden aan mijn eigen proces doet echt wat. Het contact met Sandra is heel fijn. Het stroomt gewoon."
Willem