Ervaringen van anderen

"De aanpak van Sandra nodigt je op een fijne manier uit om contact te maken met je lijf en wat je ervaart. Ze neemt je mee aan de hand van oefeningen, waarin het gaat om te ervaren hoe je iets doet in plaats van hoe het eruit ziet. Dat vond ik prettig en gaf mij ruimte en veiligheid om meer uit te proberen. De dingen waar ik mij anders zorgen over maak (zoals doe ik het wel goed) kwamen omhoog, maar kan ik nu meer 'bekijken' dan dat het met me aan de haal gaat. Mooi om te ervaren!"

 

"De sessies hebben mij heel goed geholpen. Ik heb mijn draai weer gevonden."

 

"De beeldende therapie heeft me geholpen eerst te voelen, en dan pas te reageren als mensen iets van me willen. Verstandelijk wist ik wel dat dat de stress zou verminderen, maar nu heb ik door oefening het ook echt eigen gemaakt. In de sessies werd steeds de koppeling gemaakt wat er tijdens of in het beeldend werkstuk gebeurde en de situaties waar ik met name op werk tegenaan liep."

 

"Dit doet zoveel meer van binnen dan een stuk chocolade..."

 

"Ik kreeg het vaak benauwd van hoe mijn leven was georganiseerd. 'Vast' in werk, gezin... Ik verlangde zo naar vrijheid. In de behandeling heb ik onder andere gewerkt aan hoe vrijheid er voor mij idealiter uit zou zien. Gek genoeg stond ik - in de vorm van een kleipoppetje - steeds verstijfd. Ik had alle vrijheid, maar er kwam geen beweging. Ik keek om me heen en zocht naar afbakening, naar grenzen. Tot hoever kon ik gaan? Dit was zo'n belangrijke ervaring... Het liet me zien dat ik structuur en afbakening nodig heb om te kunnen doen wat ik wil. Dat alle vrijheid dus niet het enige is waar ik naar op zoek ben. Door er alleen over te praten had ik niet kunnen ervaren wat ik nodig heb. Het kleipoppetje heb ik als reminder thuis staan."

 

"De communicatie is zo fijn. Het stroomt gewoon. Ik weet niet echt wat het is, het voelt gewoon heel fijn."

 

"Het zijn maar kraaltjes, stenen en hout... Maar ermee bezig zijn en het verbinden aan mijn eigen proces doet echt wat."