ERVARINGEN VAN ANDEREN

"Met de handen in de klei, tijd nemen om te voelen en de emoties te laten komen. Hoe fijn! 'Uit mijn hoofd' was letterlijk waar ik behoefte aan had. Ik ging telkens vrolijk naar de bijeenkomsten om heerlijk met mijn handen in de verf of anderszins te voelen, patronen te doorbreken, waar mijn hoofd bleef steken of te vol zat. Ik ben op zoveel vlakken verder gekomen! Mijn hoofd doet het weer, ik voel weer vertrouwen of kan het oproepen. Dank je wel Sandra!"

Willy

 

"De aanpak van Sandra nodigt je op een fijne manier uit om contact te maken met je lijf en wat je ervaart. Ze neemt je mee aan de hand van oefeningen, waarin het gaat om te ervaren hoe je iets doet in plaats van hoe het eruit ziet. Dat vond ik prettig en gaf mij ruimte en veiligheid om meer uit te proberen. De dingen waar ik mij anders zorgen over maak (zoals doe ik het wel goed) kwamen omhoog, maar kan ik nu meer 'bekijken' dan dat het met me aan de haal gaat. Mooi om te ervaren!"

Leonie

 
"De deken die over mijn gevoelens lag, is niet meer nodig. De behandeling heeft me bewust gemaakt van mijn verhaal over mijn jeugd en de impact ervan op mijn leven nu. Ik ben er oké mee en heb de deken niet meer nodig."
Hennie

"De sessies hebben mij heel goed geholpen. Ik heb mijn draai weer gevonden."

Petra

 

"Ik heb veel geleerd over de signalen van mijn lichaam. Niet alleen luisteren ernaar, maar er ook iets mee doen. De werkvormen van Sandra hielpen mij bij dat 'doen'. Ik kon eindelijk aan de slag met waar ik al jaren omheen draai. In de werkstukken zag ik gebeuren wat ik normaal ook doe. Dat was verhelderend, en soms ook confronterend. Vervolgens hielp het concreet bezig zijn bij het eigen maken van andere opties. Ik weet nu niet alleen wat me dwarszit, maar ik kan er ook anders mee om gaan. Dank je wel!"

Josien

 

"Ik ben vaker in een coachingstraject of in therapie geweest. Meestal was de benadering: 'ja vervelend, maar binnenkort ben je weer helemaal ok'. Dat klopte wel, maar een paar jaar later was ik toch weer terug bij af. Sandra is één van de weinige therapeuten die ruimschoots de tijd nam. Ik heb nu een helder beeld van mijn jeugd. Maar wat ik nog belangrijker vind: ik kan mijn eigen verhaal vertellen. Dat is nieuw voor mij."
Herman

 

"Het was een hele mooie ervaring om niet alleen te denken, maar om ook te voelen. En om mijn emoties te laten zien (het masker af). Deze therapie heeft echt iets met me gedaan. Ik voel mij echt begrepen en geholpen."

Jennifer

 

"Ik kreeg het vaak benauwd van hoe mijn leven was georganiseerd. 'Vast' in werk, gezin... Ik verlangde zo naar vrijheid. In de therapie heb ik onder andere gewerkt aan hoe vrijheid er voor mij idealiter uit zou zien. Gek genoeg stond ik - in de vorm van een kleipoppetje - steeds verstijfd. Ik had alle vrijheid, maar er kwam geen beweging. Ik keek om me heen en zocht naar afbakening, naar grenzen. Tot hoever kon ik gaan? Dit was zo'n belangrijke ervaring... Het liet me zien dat ik structuur en afbakening nodig heb om te kunnen doen wat ik wil. Dat alle vrijheid dus niet het enige is waar ik naar op zoek ben. Door er alleen over te praten had ik niet kunnen ervaren wat ik nodig heb. Het kleipoppetje heb ik als reminder thuis staan."

Sanne

"Het zijn maar verf, stenen en hout, maar het letterlijk aan de slag gaan en het verbinden aan mijn eigen proces doet echt wat. Het contact met Sandra is heel fijn. Het stroomt gewoon."
Willem


Sandra heeft bij ons de bijeenkomsten rondom het thema 'emoties' begeleid. Ik vind het bijzonder hoe snel ze een setting creëert waarin de jongeren zich meteen vertrouwd en veilig voelen. Ook dingen die de jongeren anders niet zo snel vertellen, kwamen op een natuurlijke manier toch aan bod. Sandra heeft een rustige uitstraling en is tegelijkertijd enthousiast, wat zorgde voor een fijne setting. 
Het creatief bezig zijn sloot goed aan bij de doelgroep. Onze jongeren gaan snel wat op slot in gesprekken omdat het te direct is. Via creatieve werkvormen konden zij zich verrassend goed uiten, en oefenen met gedrag. Het waren leuke én leerzame avonden! 

Stichting vo Coach