WIE BEN IK

Ik ben Sandra Kraan, woonachtig in Arnhem met mijn man en drie kinderen. Op meerdere momenten in mijn leven heb ik verlangd om mijn hoofd en gevoel in evenwicht te brengen. Het verlies van dierbaren, een burn-out, het krijgen van kinderen en het zoeken van een voor mij passende balans als moeder, partner, werkende vrouw met ideeën en ambitie... Het zijn allemaal bepalende ervaringen geweest. Hier ligt mijn drijfveer voor UIT JE HOOFD. Ik gun iedereen contact met de rust, kracht en focus die in ons schuilt. Juist als je het even niet meer weet en je ratio de antwoorden niet kan bieden. 

Passie

Op een gegeven moment viel alles op zijn plek. Levenslessen, diverse vormen van begeleiding die ik ooit zelf heb mogen ontvangen, wijze mensen op mijn pad, opleidingen en werkervaringen: het werd kraakhelder waar ik in geloof, en wat ik als therapeut & mens daarin kan betekenen: uit het hoofd en gaan voelen, experimenteren en doen! Vaak is dat nodig om de balans tussen ratio en gevoel te herstellen. Beeldend werken is daar uitermate geschikt voor. 

Eigenschappen

Ik geniet van open en betrokken contacten met mensen. Ik ga graag op zoek naar de essentie. Mijn motto: het leven is een onuitputtelijke bron aan mogelijkheden.


Ervaring

In 2013 heb ik de opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Werkervaring heb ik opgedaan bij Scelta, een expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek (klinisch en poliklinisch). En bij Opella, in de ouderenpsychiatrie. In 2018 ben ik als beeldend therapeut gestart met een eigen praktijk.

 

Ik heb ervaring met de Schematherapie van Young, Dialectische gedragstherapie van Linehan, ACT (Acceptence and Commitment Therapy), AFT (Affectfobie therapie), Gestalttherapie en de Tekenbewegingsmethode. Deze methodieken zet ik onder andere in bij de UIT JE HOOFD behandelingen.

 

Als therapeut voldoe ik aan het Beroepscompetentieprofiel Beeldend Therapeut.