WIE BEN IK

In mijn werk als lichaamsgericht beeldend therapeut begeleid ik mensen in het gaan voelen wat er in hun lichaam aandacht vraagt. Via creatieve werkvormen, gecombineerd met lichaamsbewustzijn en lichaamswerk, zorg ik ervoor dat het hoofd een stapje naar achteren doet en gevoel op de voorgrond kan komen.

 

 Hallo, ik ben Sandra Kraan. Ik begeleid mensen in het comfortabel zijn met alles wat er in hen leeft; zowel fijne als niet fijne emoties. Zelf heb ik daar moeite mee gehad. Ik voelde als kind dat er van alles speelde, maar het werd niet gezien of erkend door belangrijke mensen om me heen. Ik heb het patroon van wegblijven bij gevoelens overgenomen en als reactie ben ik gevlucht in hard werken en mijn best doen. Daarmee heb ik veel bereikt, maar raakte ik ook weg van mezelf.

 

Op een gegeven moment viel alles op zijn plek. Levenslessen, diverse vormen van begeleiding die ik ooit zelf heb mogen ontvangen, wijze mensen op mijn pad, opleiding en werkervaringen: het werd kraakhelder wat ik te doen had: uit het hoofd gaan en voelen! Ik ervaarde wat het oplevert als je wel ruimte mag en kan geven aan wat er van binnen in jou leeft. De rust, een stevige basis, richting; ik zocht het niet meer buiten mezelf, ik vond het in mezelf. Het is helend als binnen en buiten kloppen met elkaar. Uiteindelijk is daar UIT JE HOOFD uit ontstaan.

 

Creatieve expressie is altijd een belangrijke drager in mijn leven geweest en nu ook in de therapie. Creatieve uitingen zorgen ervoor dat je je eigen binnenwereld beter kunt volgen, dat het tastbaar wordt. Ook betrek ik veel lichaamsbewustzijn en lichaamswerk in de therapie. Daardoor leer je opmerken wat er in jou aandacht vraagt en welke beweging daarbij hoort. Met als resultaat rust en houvast in jezelf. 

 

Ook uit je hoofd en voelen wat jouw lichaam te vertellen heeft? Ik ontmoet je graag.
 

Sandra 


Opleiding
2009-2013   Creatieve Therapie, HAN Nijmegen

Certificaten

2017   Werken in aandacht

2019   Emotie en cognitie in tekenbeweging
2021   Affectfobie therapie (AFT) en vaktherapie
2022   ACT Beleef het in beeld
2023   Kunst en trauma beeldend

Overige cursussen
Daarnaast heb ik cursussen gevolgd met betrekking tot mindfulness, gedragsproblemen, schematherapie, dialectische gedragstherapie (DGT), sensomotorisch werken, hechting en relaties.


Werkervaring 
Mijn werkende leven ben ik begonnen als communicatieadviseur en trainer. In 2009 ben ik met veel plezier de opleiding Creatieve Therapie gaan volgen. Vervolgens ben ik als beeldend therapeut gaan werken in een expertisecentrum voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek (individueel en groepen, klinisch en poliklinisch). Ook heb ik in de gerontopsychiatrie gewerkt, waar mensen een combinatie ervaarden van psychische problematiek met somatische klachten en problemen rondom levensvervulling. In 2018 ben ik gestart met UIT JE HOOFD. Momenteel combineer ik dit met werken voor 
Trauma Centrum Nederland. 

 

Kwalificering
Als therapeut voldoe ik aan het Beroepscompetentieprofiel Beeldend Therapeut