Retraites

Een aantal keer per jaar begeleid ik meerdaagse programma's. Tijdens deze dagen kom je steeds wat meer los van je dagelijkse routines en steeds meer uit je hoofd. De retraites vinden plaats in het Dominicanenklooster in Huissen; een plek waar je tot jezelf kunt komen en je je gedragen kunt voelen. Creatieve en lichaamsgerichte werkvormen vormen de basis. Ook is er ruimte voor individuele tijd. Creatief zijn is niet nodig. De werkvormen zijn erop gericht jezelf en daarmee je binnenwereld in beweging te brengen en bestaansrecht te geven. Zodat je uit je hoofd komt en kunt gaan voelen. Wil je van tevoren contact om te verkennen of een retraite de juiste vorm voor jou is, dan kan dat uiteraard. Ik ontmoet je graag. 

Stevig in je basis

Diverse data

Via creatieve en lichaamsgerichte werkvormen ga je dit weekend de basis in jezelf ervaren. Tijdens 'Stevig in je basis' merk je wat het oplevert als je samenwerkt met de signalen van je lichaam. Je ervaart hoe het is om verbinding te voelen met jezelf en aanwezig te blijven bij dat wat er in jou aandacht vraagt. Tegelijkertijd leer je de beweging naar buiten te maken. Het is heerlijk als binnen en buiten kloppen met elkaar. 

 

Deze weekendretraite combineert creatieve werkvormen met de ontwikkeling van je lichaamsbewustzijn. De wijsheid van je lichaam zet je in beweging op papier en in klei en wordt daarmee zichtbaar. Je gaat ervaren waar je de basis in jezelf kunt vinden door met aandacht 'te zijn' met je lichaamssignalen en hier expressie aan te geven. 

  

Wanneer
Er zijn meerdere opties: 

  • zo 6 okt 2024 19.30 t/m di 8 okt 2024 15.00
  • zo 2 feb 2025 19.30 t/m di 4 feb 2025 15.00
  • vr 16 mei 2025 19.30 t/m zo 18 mei 2025 15.00
  • vr 3 okt 2025 19.30 t/m zo 5 okt 2025 15.00

Locatie 

Dominicanenklooster Huissen

 

Kosten en aanmelding
Tarief A € 299,-

Tarief B € 369,-

Tarief C € 419,-

Aanmelding verloopt via het 

Dominicanenklooster Huissen

 

Begeleiding

Sandra Kraan, lichaamsgericht beeldend therapeut

Uit je hoofd

20 t/m 24 aug 2024

Om allerlei redenen hebben we geleerd vooral naar ons verstand te luisteren, in de hoop zo grip en daarmee rust te krijgen. Wanneer nog meer nadenken je niet verder brengt, is het tijd om naar je lichaam te luisteren. En je hoofd? Die mag even tot rust komen.   


Tijdens deze meerdaagse retraite ga je voelen waar je in jezelf volledige rust, richting en houvast kunt ervaren. Je ratio doet een stap naar achteren en daarmee komen je lichaamswijsheid en gevoel meer op de voorgrond. 
Creativiteit is een rijke taal waarbij je ervaart hoe de dingen voor jou zijn, in plaats van erover te praten of na te denken. De stukken in jezelf die - om wat voor reden dan ook - aandacht vragen, ga je verkennen, ervaren, aankijken en... voelen.  

 

Wanneer
start:      dinsdag 20 aug 2024 19.30 uur

einde:    zaterdag 24 aug 2024 15.00 uur

Locatie 

Dominicanenklooster Huissen

Kosten en aanmelding

Tarief A € 569,-

Tarief B € 679,-

Tarief C € 779,-

Aanmelding verloopt via het Dominicanenklooster Huissen

 

Begeleiding

Sandra Kraan, lichaamsgericht beeldend therapeut